Ενδεικτική χρήση του Οδηγού Σταδιοδρομίας.

Οι ανησυχίες και, συνεπώς, η ανάγκη πληροφόρησης είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο και για κάθε ηλικία. Υπάρχει, όμως, ένα ελάχιστο που πρέπει να κάνουν οι μαθητές ώστε να έχουν τις κατάλληλες πληροφορίες για να πάρουν τις αποφάσεις που αφορούν στη σταδιοδρομία τους.

Γ Γυμνασίου - Α Λυκείου

Τάξεις αναζήτησης και πρώτων αποφάσεων.

 Οι αναζητήσεις αφορούν σε δύο αντικείμενα:

1. Το Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές και

2. Τις προσφερόμενες σπουδές στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Το Εξεταστικό Σύστημα που περιγράφεται θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι και το 2019.

Χρήση.

Το κουμπί Το Λύκειο -> Το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ από ΓΕΛ.

Εδώ υπάρχουν πληροφορίες για το εξεταστικό σύστημα, η κατανομή των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία, αλλά και τα προγράμματα σπουδών όλων των σχολών. Αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για να περιγράψουμε και αναλύσουμε το εξεταστικό σύστημα.

Το κουμπί Τα Επαγγέλματα -> Πληροφορίες για τα Επαγγέλματα.

Εδώ υπάρχουν video με περιγραφές των επαγγελμάτων αλλά και άρθρα με το ίδιο θέμα.

Β Λυκείου

Χρονιά επιβεβαίωσης των αποφάσεων ή αναθεώρησης.

Η αναζήτηση αφορά στην εμβάθυνση στις επιλογές που έγιναν την προηγούμενη χρονιά. Αναζήτηση των επαγγελματικών διαδρομών που ανοίγουν οι επιλογές σπουδές που έχουν γίνει και η τελική επιβεβαίωση των ή αναθεώρηση των αρχικών επιλογών.

Χρήση

Το κουμπί Σπουδές -> Σχολές-Βάσεις -> Μηχανή Αναζήτησης Σπουδών, δίνει τη δυνατότητα προσαρμοσμένης αναζήτησης με τα 6 φίλτρα που διαθέτει.

Το κουμπί Σπουδές -> Τα Μεταπτυχιακά -> Μηχανή Αναζήτησης Μεταπτυχιακών δίνει τη δυνατότητα να ανιχνευτούν οι διαφορετικές επαγγελματικές διαδρομές που μπορούν να προκύψουν από τις σπουδές και που πολλές φορές φαίνονται περίεργες.

Γ Λυκείου

Χρονιά αναζήτησης των εναλλακτικών λύσεων και ορθής συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού.

Οι περισσότεροι μαθητές πρέπει να έχουν επιλέξει τις σπουδές που θα κάνουν. Πρέπει, όμως, να έχουν και το λεγόμενο plan B, ώστε να γνωρίζουν τι θα κάνουν σε περίπτωση που δεν πιάσουν τον αρχικό τους στόχο.

Χρήση

Στο κουμπί Εξετάσεις θα βρουν τα θέματα, τον τρόπο εξέτασης, την ύλη, αλλά και οδηγίες για την ψυχολογική προετοιμασία για τις εξετάσεις.

Στις Μηχανές Αναζήτησης Σπουδών και Μεταπτυχιακών θα αναζητήσουν τις πληροφορίες για το εναλλακτικό τους σχέδιο, ώστε να είναι έτοιμοι από κάθε πλευρά.

Στο κουμπί Μηχανογραφικό θα βρουν ό,τι χρειάζονται για να συμπληρώσουν σωστά το Μηχανογραφικό τους δελτίο. Θα το ψάξουν μετά τις εξετάσεις.

Επαφή

Φροντιστήρια Πρωτοπαπά-ready4exams
Διδακτήριο 1
Λ. ΒΕΪΚΟΥ 14
11147, ΓΑΛΑΤΣΙ
1ος Όροφος
τηλ. 2102222503
protopapa@ready4exams.gr

Διδακτήριο 2
Ακακιών & Γιασεμιών 15
15233, Χαλάνδρι
τηλ. 2106833389
polydroso@ready4exams.gr

© 2013 - Φροντιστήριο Πρωτοπαπά, Γαλάτσι, Χαλάνδρι- Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Επιμέλεια: giorgos protopapas - κιν:6976999797